Állataink

Állataink

Ara Papagáj

Azúr és Chili a Vadvirág Major gyönyörű sárga-kék és zöldszárnyú ara papagájai. Méreteik és csodaszép színeik miatt minden látogatónkat lenyűgözik. Ha igazán szimpatikus egy látogatónk, akkor még vissza is köszönnek nekik, egy "hello"-val.

Láma családunk

Majorunk szerelmi történetekben is bővelkedik, például lámapárunk, Rómeó és Júlia története is ilyen. A tavalyi évben született meg kicsinyük Pihe, aki látogatóink nagy kedvence: barátságosságával és hízelgésével mindenkit megnyer magának.

Emu

A világ második legnagyobb termetű madara, az emu is megtalálható nálunk, Kék személyében. A majorba belépve egyből vele találkozhatnak először látogatóink, ami nem véletlen. Kék nagyon kíváncsi és mindig érdeklődve szemléli meg az új embereket.

Teve

Birtokunk talán legközkedveltebb állatai a kétpupú tevéink, Jázmin és Shakír. Ez az állatfaj jól tűri a szélsőséges időjárást, így a mi időjárásunkat is kifejezetten kedvelik. Mindketten nagyon emberbarátok, de erről Facebookun oldalunkon több fotót és videót is láthattok!

Alpaka

Minden elfogultság nélkül állíthatjuk, hogy Majorunk legmókásabb állatai az alpakáink. Boróka és Max. Ők egy pár, akik a tavalyi évben költöztek Majorunkba. Boróka nagyon szeret fürdeni, míg Max inkább a látogatók által neki adott fűnek örül igazán.

Benett - Kenguru

Mazsola és Palika a mi erszényes kedvenceink, akik már szinte családtagok. Ők a Vadvirág Major legnagyobb csapatjátékosai, hiszen együtt élnek egy hatalmas nyuszi családdal. Kedvenc elemózsiájuk a lágyszárú növények, levelek és fűfélék.

Ormányos Medve

Bár az ormányos medvék Dél-Amerikában őshonosak, Tobi és Rozi egészen Szigetbecséig utaztak, hogy tudjatok velük találkozni. Ezen kívül pár hónapja megörvendeztettek minket egy picurral is, akit már meg is mutatnak látogatóinknak. 

Indiai Futókacsa

Baromfiudvarunk lakói között indiai futókacsákat is láthattok, akiket felegyenesedett tartásuk miatt pingvin kacsáknak is szoktak nevezni. Ha találnak valamit, akkor mókásan mozgatják a hátsójukat, mintha csóválnák örömükben a farkukat.

Görög Teknős

Majorunk bejáratánál jól rejtőzködve találkozhattok görög teknős családunkkal. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy bár nem is gondolnátok a méretük miatt, de a kisebb teknősök már 5, míg a nagyobbak közel 25 évesek.

Brahma Tyúk

A Brahma Tyúkok a Vadvirág Major legnagyobb testű baromfiai,  a kakasok akár 5,5 kg-ot is elérhetik, míg a tyúkok 4,5 kg-osak is lehetnek. Amennyire nagyok épp annyira szelídek a gondozóikkal és látogatóinkkal szemben. 

Dámszarvas

Birtokunk leghátsó részén találhatjátok meg dámszarvasainkat. Két fajtájukkal is találkozhattok nálunk: a világos árnyalatú barátságos és közeledő szarvasokkal, valamint a barna alapon fehér pöttyös változatukkal, akik a túlsó sarokból figyelik látogatóinkat.

Vietnámi Csüngőhasú Malac

Cucu malacunk a párosujjú patások közé tartozik, azon belül is a csüngőhasú malacok közé. Ez a fajta onnan kapta a nevét, hogy a malackák gerince meggörbül a súlyuk alatt, lábai pedig rövidek, így a hasuk szinte a földet súrolja.

Minnesotai Törpemalac

A törpemalac nem haszonállat, kizárólag kedvtelésből tartják. A Majorunkban Pötyi névre hallgat a kis törpemalacunk. Nagyon okos, barátságos és szelíd, akár szobatisztaságra is szoktatható. Cucu és Pötyi is társaságkedvelőek, így lettek barátok!

Japán Fürj

Japán fürjeink közeli rokonai az európai fürjeknek.Teste kissé zömök, nyaka közepesen hosszú, csüdje tollatlan, feje és nyaka tollal jól fedett. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy a kakasnak sincsen taraja, a többi baromfiudvar lakó hímneművel ellentétben.

Házisertés

A házisertés kinézetét senkinek nem kell bemutatni, azonban a Major malacai is képesek akár 130 dB hangerővel is visítani. Ezt a fülsiketítő hangot akkor adják ki, ha nem tetszik nekik valami. Például egy vizsgálat alkalmával, még akkor is, ha nem esik bántódásuk.

Magyar Sportló - Adonisz

Magyarország legfiatalabb lófajtája a magyar sportló, melyből Majorunkban 1 egyed található. Megismerhetitek Őt a nemes fejéről és tartásáról, közepesen hosszú hátáról, jól izmolt, gömbölyű faráról és szabályos lábszerkezetéről.

Quarter Horse -Négyszázas Ló

Az egyik legnépszerűbb lófajta a világon, mely az Amerikai Egyesült államok legősibb fajtája a Quarter Horse. Nálunk csak úgy hívjuk Őket, hogy Sophie és a kis csikója Suzzy. Imádják, ha simogatjátok őket és azt még jobban, ha friss fűvel kínáljátok!

Hucul Lovak

Alacsony marmagassága miatt a hucul lovakat a Kárpátok póniájának is nevezik. Nyugodt természetük miatt kiválóan alkalmasak a lovagoltatásra. Majorunk 8 Hucul lova nagyon várja azokat, akik szívesen kipróbálnák a sétalovaglást!

Kisbéri Félvér

Lutri a Kisbéri Félvér lovunk a fajta jellemzőit tökéletesen képviseli: alkalmazkodó, atlétikus, élénk és temperamentumos. Ezektől a tulajdonságaitól válik remek sportlóvá, ugyanis ez a fajta az összes lovassportra alkalmas, kiváló teljesítményű.

Aranyfácán

A major egyik legszínpompásabb madara az aranyfácán. A kakas tollazata színpompás, feje és szárnyfedője fénylő aranysárga, nyaka sárga, fekete mintával, a többi szín: piros, zöld, fekete, barna. Ezek a madarak a talajon érzik jól magukat, így nálunk is ott keressétek Őket!

Holland Törpe Kecske

Holland Törpe Kecske párosunk az idei évben került hozzánk Szigetbecsére. Szerencsére nagyon gyorsan alkalmazkodtak és az állatsimogató kedvencei lettek. Nagyon szeretik, ha friss fűvel etetik Őket. Ezzel gyorsan le lehet venni Őket a lábukról!

Házi Nyúl és Kosorrú Lógófülű Törpenyúl

Nyuszi simogatás? Akkor indulj is Szigetbecsére a Majorunkba! Házi nyuszi és Lógófülű nyúl családunk nagyon vár Téged is, hogy megsimogasd puha kis bundájukat. Ha valamelyik nyuszinkat nagyon megkedveled, akkor akár magaddal is viheted.

Csincsilla

Sokak kedvelt házi állata, a csincsilla is megtalálható majorunkban. Társas lény, így nálunk is párban találkozhattok velük. Nagy fején, széles pofa és nagy fekete szemek vannak. A hosszú serteszerű bajusz lehet fekete vagy fehér. Füle lekerekített hegyű és elálló, kiváló hallást biztosít az állatnak. 

Királyfácán

Ez a madárfaj Kína középső részén őshonos, ennek ellenére Majorunkban is remekül érzi magát királyfácán párunk. Az Egyesül államokba és Európa több országába is sikeresen betelepítették, azonban vannak olyan részek, ahol ez a kísérlet sikertelen volt. 

Muflon

A muflonokkal kapcsolatban az egyik legérdekesebb tény, hogy az üzekedés október-novemberre esik. Az 5 hónapos vemhesség után többnyire egy bárány születik, az ikerellés ritka. Az elléskor körülbelül 2 kg-os bárány néhány óra múlva már követi anyját.

Nagysándor papagáj

Nagysándor papagájaink a legbeszédesebbek a Majorban, azonban főleg akkor pletykálnak a saját nyelvükön, amikor nem látják, hogy valaki figyeli őket. A hímet és a nőstényt úgy tudjátok megkülönböztetni, hogy a  hímnek feltűnő erős, piros csőre, míg a tojó fakóbb tollazatú. 

Páva

Kék páváink, vagy más néven indiai páváink minden bizonnyal Birtokunk legelőkelőbb megjelenésű madarai. Nem véletlenül volt az ókorban a rómiaiknál Junó istennő szent madara, valamint dísztollait legyezőként is használták.

Shetlandi Póni

Európa legősibb lófajtáját nálunk Dani és Tekla képviseli. A fajta a nevét származási helyéről kapta a Shetland-szigetekről. Méretük alapján megkülönböztetjük a 87-107 cm marmagasságú pónikat és a 87 cm-nél alacsonyabbakat.

Parlagi Szamár

A 2004 óta elismert szamárfajta a parlagi szamár, egyike az őshonos, törvényileg védett háziállatainknak. Majorunk két parlagi szamara Panka és Vitéz. Legfőbb jellemzőjük, hogy intelligensek, békés természetűek és jól dominálhatóak.

Vízibivaly

A magyar házibivaly őse valószínűleg az indiai folyami vízibivaly lehetett. A házi vízibivaly fej-testhossza 240-300 centiméter között mozog, marmagassága 129-133 centiméter. Boci a Vadvirág Major vizibivalya igen békés állat, imád a saját kis tavában fürdőzni.